POSLOVNI IZAZOV 2017

Dragi naši natjecatelji,

pokrenite poduzetnike u sebi jer pred nama je peti Poslovni izazov u kojem nas očekuju i neke novosti! Osvojite trogodišnju stipendiju za stručni studij u ukupnoj vrijednosti većoj od 232.000,00 kuna! Prijavite se na natjecanje i upustite se u novi Poslovni izazov!

Što možete dobiti?

 • tri trogodišnje stipendije u ukupnoj vrijednosti većoj od 232.000,00 kuna za redovni stručni studij Ekonomija poduzetništva
 • pokretanje vlastitog poduzeća već na prvoj godini studija
 • Sudjelovanje na regionalnom natjecanju Poslovni izazov zapadnog Balkana (PIZB) u organizaciji Junior Achievementa u Beogradu
 • Puno sponzorskih nagrada i
 • ono neprocjenjivo - priliku za stjecanjem novih iskustava i znanja te upoznavanje vršnjaka u novoj multi-kulturalnoj sredini - budućih poslovnih partnera ili doživotnih prijatelja!

A sve što možete izgubiti je strah od

 • iznošenja vlastitih ideja
 • javnog nastupa
 • novog, međunarodnog iskustva…

 

Kako do nagrada i nezaboravnog iskustva?

Samostalno ili u timu do tri učenika izradite poslovni plan na temu „Zrinski“ i uz popunjen prijavni obrazac, pošaljite nam ga na: poslovniizazov@zrinski.org do 8.3.2017.

Finalisti, koje ćemo objaviti do kraja dana 14.3.2017. za nastup u finalu izrađuju Power Point / Prezi prezentaciju svoje poslovne ideje i šalju nam je do 17.3.2017.

 • Jeste li znali kako su Zrinski bili jedni od prvih poduzetnika u Hrvatskoj?

Proizvodili su čavle, potkove, opremu za kuhinje, željezne šipke, obruče i slične proizvode baveći se pritom, naravno i rudarstvom. Od vas ne očekujemo da krenete u akciju s bagerima, ali vjerujemo kako se uz naziv „Zrinski“ može zamisliti puno dobrih poduzetničkih ideja i pothvata! I naše su škole jedne od njih!

Smjernice:

 • Fokus u Vašem radu treba biti na samoj ideji te na Vašoj prezentaciji iste;
 • Poslovni plan je potrebno imati, no nije ga potrebno razraditi u detalje (marketinški i financijski dio poslovnog plana moraju postojati, no nije nužno da je svaka sastavnica razrađena do najsitnijeg detalja);
 • Objasnite koje je ciljno tržište i ciljna grupa (čije potrebe vaš proizvod/usluga zadovoljava?);
 • Moguće je razviti proizvod ili uslugu koja nije nužno (povijesno ili geografski) vezana za obitelj Zrinski, no ukoliko smislite logično objašnjenje i nađete smislenu poveznicu, svakako ćemo je prihvatiti u natjecanju, kao i sve ostale ideje direktno vezane za Zrinske;
 • Žiri ima mogućnost postavljati pitanja timovima poslije svake prezentacije;
 • Prilikom prezentacije timovi imaju pravo da koriste tehnička pomagala koja im organizatori stave na raspolaganje (kompjuter, video projektor, pointer);
 • Timovima se sugerira da prezentacije pripreme tako da imaju mjeru poslovnog pristupa, ali se preporučuje i što veća inovativnost, kreativnost i raznovrsnost u tehnikama i načinima prezentacije.
 • Maksimalno vrijeme za prezentaciju je 10 minuta + 5 minuta je predviđeno za eventualna pitanja žirija!

20 najboljih putuje u Beograd na regionalno natjecanje Poslovni izazov zapadnog Balkana!

Nastupom na regionalnom natjecanju, za koji su vam pokriveni svi troškovi, sudjelujete na neponovljivom iskustvu o kojem naši natjecatelji imaju samo pozitivne utiske. Tri dana međunarodnog iskustva i nezaboravne međunarodne solidarnosti.

Važni datumi:

Prijave do: 8. ožujka 2017.
Objava finalista: 14. ožujka 2017.  (Zbog velikog broja prijavljenih, rok za objavu finalista je malo pomaknut! Zahvaljujemo se svima na strpljenju i iskazanom interesu.)
Rok za dostavu prezentacije: 17. ožujka 2017.
Finale natjecanja: 22. ožujka 2017.
Finale natjecanja PIZB u Beogradu: 22.-24. travnja 2017.

 

Pitaš se mogu li ja to? Vjeruj nam, možeš!

Naši su finalisti prethodnih natjecanja dolazili iz različitih škola i usmjerenja, kao što su Srednja škola Ban Josip Jelačić iz Zaprešića, Prirodoslovna škola Karlovac, Hotelijerko-turistička škola Opatija, Srednja škola Vrbovec, Gospodarska škola Varaždin, Gimnazija Bernardina Frankopana iz Ogulina te iz zagrebačkih škola kao što su X. gimnazija Ivan Supek i XVI. gimnazija, Druga ekonomska škola, I. Tehnička škola Nikola Tesla, Škola za modu i dizajn i mnoge druge.

Svoja prva prava poslovna iskustva možeš steći već kao student poduzetnik. Zanima te više?!

Predstavit ćemo ti pobjednice Poslovnog izazova 2014., učenice Srednje škole Ban Josip Jelačić iz Zaprešića, danas naše vrijedne studentice treće godine stručnog studija Ekonomija poduzetništva.

Ivana, Nikolina i Jasmina vode vlastito studentsko poduzeće Puce Zrinski j.d.o.o. koje se bavi proizvodnjom, preuređenjem i prenamjenom namještaja.

Uživaju u svojim studentskim danima na našoj Visokoj školi, koja im pruža pregršt mogućnosti, među kojima su i međunarodni nastupi i sudjelovanja. Tako su, samo ove godine, u okviru Tempus projekta „iDeaLab“ sudjelovale na Startify7 treningu i natjecanju za inovativne ideje i startup-ove te su u oštroj konkurenciji osvojile 1. mjesto s hvalevrijednom idejom – "Golden Drop" – mobilnom aplikacijom koja služi za povezivanje transfuzijskih zavoda i darivatelja krvi. U oštroj konkurenciji, naše studentice su razvile ideju u svega dva dana i osvojile 1. mjesto, nakon čega su se odlučile okušati i na drugom natjecanju – Start-up Weekendu u Novom Sadu, na kojem su u vrlo oštroj konkurenciji također zabilježile izvrstan rezultat.

Vjerujemo kako je i ove godine pred nama bogat i kreativan Poslovni izazov! Želimo Vam puno sreće i dobrodošlicu u obitelj Zrinski!

  Galerija
Poslovni izazov Jasmina Mrvoljak i Ivana Kukec (Tempus projekt „iDeaLab, Startify7" trening)


  Kalendar
 |  12  |  2019
pon uto sri čet pet sub ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31