Propozicije četvrtog državnog natjecanja srednjih škola "Poslovni izazov"


„Poslovni izazov“ jednodnevno je natjecanje u kojem učenici osmišljavaju i izrađuju videoprezentaciju na jednu od dviju tema:

 • „Poduzetništvo u mojoj okolini” ili
 • „Poduzetništvo u mom zanimanju/struci”.

Učenici rade u timovima od najviše 3 učenika, uz pomoć mentora nastavnika te imaju slobodan pristup informacijama. Učenici za snimanje mogu koristiti mobitele, pametne telefone, iPade i druga tablet računala, kao i fotoaparate te sve vrste videokamera.

Natjecanje je jednostavno!

Timovi se prijavljuju na natjecanje obrascem za prijavu na: poslovniizazov@zrinski.org.

Rok za prijavu radova (videouradaka) je 3. 3. 2016.

Finale natjecanja održat će se u utorak, 15. 3. 2016.

 

Metode i oblici rada

Natjecanje je namijenjeno prvenstveno učenicima viših razreda, ali pozvani su svi drugi zainteresirani pojedinačno ili u timu od najmanje 2, a najviše 3 člana. U videouratku može sudjelovati i više osoba, no nagrade se dodjeljuju samo prijavljenim članovima tima.

Natjecatelji će koristiti uspješne suradničke i druge metode:

 • timskog rada
 • rješavanja problema
 • praktičnih radova
 • demonstracije radova
 • razgovora
 • „e-learninga“ (učenje na Internetu).

 

Pravila i tijek natjecanja

Organizator: Visoka škola Nikola Šubić Zrinski i Udruga Inicijativa

Partneri: Centar izvrsnosti za poduzetništvo PGEŠ Katarine Zrinski, Pučko otvoreno učilište Petar Zrinski, Institut za obrazovanje za poduzetništvo Zrinski

Teme:

 • Poduzetništvo u mojoj okolini možete prikazati na više načina:

Prikazati zašto je vaše mjesto, četvrt, ulica, susjedstvo, obitelj… „poduzetna“ na način da prikažete poduzetnost, inovativnost i kreativnost ljudi koji vas okružuju – susjeda, stanara i slično (primjerice uključenost u događanja u zajednici ili na međunarodnoj razini...).

Prikazati na koji način biste još više potaknuli poduzetnički duh u svojoj okolini (na primjer: osnivanjem udruga, organiziranjem događaja i manifestacija, iniciranjem ili sudjelovanjem u projektima, društveno odgovornim ponašanjem u vidu volontiranja, ekološke i socijalne osviještenosti, prikupljanjem sredstava za ciljeve zajednice...).

 • Poduzetništvo u mom zanimanju/struci:

Poduzetništvo u mom zanimanju/struci možete prikazati na način da prikažete svoju poduzetnost, inovativnost i kreativnost ili poduzetnost, inovativnost i kreativnost vaših školskih kolega i prijatelja ili nekoga tko se vašim zanimanjem bavi već dugi niz godina.

 

Tijek natjecanja

 1. KORAK: Prijava na natjecanje Obrascem za prijavu na adresu: poslovniizazov@zrinski.org
 2. KORAK: Izrada video prezentacije u trajanju do 3 minute. Radovi se šalju na evaluaciju e-mailom (molimo koristite JumboMail) na poslovniizazov@zrinski.org. Rok za predaju video uradaka je 29. 2. 2016., a finaliste ćemo objaviti 7. 3. 2016. na web-stranici natjecanja.
 3. KORAK: Organizatori će sve pristigle radove 29. 2. 2016. postaviti na Facebook stranicu Visoke škole Nikola Šubić Zrinski te otvoriti mogućnost JAVNOG GLASOVANJA za najbolji video uradak. Video s najvećim brojem prikupljenih „lajkova“ osvaja POSEBNU NAGRADU SPONZORA. Pobjednik će biti proglašenna finalu natjecanja 15. 3. 2016., kada će biti zaključeno i glasovanje.
 4. KORAK: U 2. krug natjecanja ulazi 10 najboljih timova iz cijele Hrvatske koji će svoje rješenje imati prilike prezentirati i uživo u Visokoj školi Nikola Šubić Zrinski, na finalu natjecanja 15. 3. 2016. U finalu će biti potrebno obrazložiti ideju i realizaciju iste te pokušati osvojiti što više glasova žirija što originalnijom i kreativnijom izvedbom.

 

RADIONICE ZA UČENIKE

Za sve zainteresirane učenike 13. i 20. 2. 2016. organizirane su i radionice koje će voditi stručnjaci organizatora kako bi omogućili što bolju pripremu učenika za natjecanje. Prijave na poslovniizazov@zrinski.org traju do 12. 2. 2016.

 

Glavne nagrade

 1. mjesto –besplatna trogodišnja školarina za pobjednički tim, u ukupnom iznosu od 232.000,00 kn, za redoviti stručni studij Ekonomija poduzetništva Visoke škole Nikola Šubić Zrinski + sponzorske nagrade + sudjelovanje na regionalnom natjecanju „Poslovni izazov zapadnog Balkana"*.
 2. mjesto – svi članovi tima dobivaju 50 % trogodišnje školarine, u ukupnom iznosu od 116.000,00 kn, za studiranje na redovitom stručnom studiju Ekonomija poduzetništva Visoke škole Nikola Šubić Zrinski + sponzorske nagrade + sudjelovanje na regionalnom natjecanju „Poslovni izazov zapadnog Balkana"*.
 3. mjesto –sponzorske nagrade +sudjelovanje na regionalnom natjecanju „Poslovni izazov zapadnog Balkana"*.
 4. POSEBNA „THE FACE“ NAGRADA – vrijedna sponzorska nagrada

Svaki tim, zajedno s mentorom, koji uđe u 2. krug natjecanja bit će nagrađen sponzorskim nagradama te potvrdom za sudjelovanje. Svaka škola koja prođe u 2. krug natjecanja dobit će zahvalnicu za sudjelovanje.

*Najboljih 20 učenika sa natjecanja kao nagradu dobivaju i priliku za sudjelovanje na finalu regionalnog natjecanja „Poslovni izazov zapadnog Balkana”, koje će se održati u travnju 2016. godine u Zagrebu!

 

Finale natjecanja „Poslovni izazov” održat će se 15. 3. 2016. u prostorijama Visoke škole Nikola Šubić Zrinski, na adresi Selska cesta 119, u Zagrebu.

Na finale natjecanja pozvani su svi učenici koji su se prijavili na natjecanje, bez obzira sudjeluju li u samom finalu natjecanja.

Dobrodošli!

  Galerija
Poslovni izazov 2016.


  Kalendar
 |  12  |  2019
pon uto sri čet pet sub ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31