Asistent/ica na EU projektima


Vrsta programa: program osposobljavanja

Trajanje: 120 nastavnih sati

Oblik nastave: konzultativno – instruktivni

Opis programa:

Tijekom edukacije polaznici će steći kompetencije za sudjelovanje u pripremi i izradi projektnog prijedloga te implementaciji projektnih aktivnosti, kao i arhiviranje dokumentacije. Polaznici će savladati osnove izrade proračuna projekta, naučiti kako popuniti obrazac prijave i savladati sve segmente asistiranja u implementaciji projekta. Također, polaznicima će se predstaviti dostupni EU fondovi za financiranje projekata.

 

Uvjeti za upis:

  • završena srednja škola
  • poznavanje engleskog jezika
  • poznavanje rada na računalu.

 

Cijena:

1. modul: 2.100 kn

2. modul: 2.100 kn

3. modul: 5.200 kn

Upis sva tri modula odjednom: 8.200 kn

 

Uvjerenje:

Polazniku koji uspješno obavi završnu provjeru stečenih znanja i vještina izdaje se uvjerenje o osposobljavanju za poslove asistenta/ice na EU projektima. Polaznici koji prođu sva tri modula, edukacija se upisuje u e-radnu knjižicu.

 

Isprave potrebne za upis

  • završna svjedodžba – matura
  • osobna iskaznica
  • ispunjena prijavnica.

 

Moduli

MODUL 1 – UVOD U PROJEKTNI PRISTUP ili Zašto i kako koristiti EU fondove?

Polaznici će koristiti pojmovnik i Project Cycle Management pristup, naučit će strukturu dostupnih EU fondova, savladat će vještine projektnog planiranja i naučiti formulirati projekt.

 

MODUL 2 – PLANIRANJE I IZRADA PROJEKTA ili Kako napisati projekt?

Polaznici će naučiti osnovna pravila i procedure za prijavljivanje projekata. Posebna će pažnja biti posvećena najčešćim greškama u procesu prijavljivanja projekta kako bi se one izbjegle u budućnosti. Naučit će i pravila pisanja projekta, razrade ideje u aktivnosti, raznovrsnih analiza i izrade logičke matrice.

 

MODUL 3 – IMPLEMENTACIJA PROJEKTA ili Kako uspješno provesti projekt?

Polaznici će naučiti voditi dokumentaciju, pratiti izvedbu aktivnosti i asistirati u planiranju budžeta, pisati izvještaje i dopise vezane uz projekt. Također, polaznici će savladati pravila provedbe javne nabave u projektu jer su nepravilnosti u procesu provedbe javne nabave najčešći razlog povrata EU sredstava u Hrvatskoj.

 

  Galerija
Asistent/ica na EU projektima


  Kalendar
 |  2  |  2019
pon uto sri čet pet sub ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      

  O nama

Od 2003. godine Učilište provodi moderne programe i nudi suvremeni pristup obrazovanju namijenjen svima koji se žele prekvalificirati, dodatno obrazovati, usvojiti nove vještine i usavršiti postojeće.

  Kontaktirajte nas:
  Pučko otvoreno učilište Petar Zrinski

Selska cesta 119, 10 110 Zagreb

Tel : + 385 1 36 95 587
E-pošta : petar@zrinski.org