Tko su naši studenti poduzetnici? Pročitajte intervju s našom studenticom Mateom Dimitrijević!


1. Na predavanjima ste upoznali teorijski dio poduzetništva. Pred Vama su prvi poduzetnički koraci. Što mislite o spoju teorije i prakse, razlikuju li se zapravo?

Teorija i praksa su komplementarne, no dosta se razlikuju. Kada nešto što ste u teoriji naučili pokušavate primijeniti, shvatite da to baš i nije lako. Prvi problem s kojim ćete se susresti je činjenica da nije sve tako lagano kao što se na prvu čini. Nešto što ste naučili iz teorije možda se ne može primijeniti u praksi pa morate biti snalažljivi. Da biste znali kako postupiti ispravno jednostavno to nije dovoljno čuti na predavanju, već to morate i doživjeti.

2. S kojim ste se alatima i dokumentima upoznali?

Na predavanjima smo se upoznali sa svim alatima i dokumentima koje su nam profesori pokazali, od raznih pravnih dokumenata, ugovora do raznih obrazaca koji su nam potrebni za registraciju poduzeća itd. Stekli smo osnovna znanja o vođenju poslovanja i upoznali se s raznim alatima koji su nam potrebni kako bismo to što bolje mogli odrađivati, kao što su, primjerice, neki računalni programi.

3. Koja je Vaša ciljna skupina i koja je, prema Vašem mišljenju, uloga marketinga i odnosa s javnošću za komunikaciju plesa ciljnim skupinama?

Ciljana skupina za djelatnost kojom sam se odlučila baviti su prvenstveno osnovnoškolci i srednjoškolci, a kasnije mislimo proširiti posao i ciljati na sve odrasle osobe koje zanima ples kao rekreacija. Smatram, a takva su i mišljenja stručnjaka unutar profesije, da je marketing veoma bitan čimbenik svakog poslovanja, pa tako i mog plesnog studija. Što bolja promocija - više potencijalnih kupaca. Iako postoje brojne marketinške i komunikacijske mogućnosti, ponekad je usmena predaja najzahvalnija. Zadovoljan polaznik zlata vrijedi. 

4. Završavate prvu godinu na Visokoj školi Nikola Šubić Zrinski. Što biste istaknuli u vezi školovanja?

Ovu bih Visoku školu izdvojila po programu koji se temelji na usvajanju praktičnih znanja. Umjesto „štrebanja“ nečega što nikad više u životu ne bismo koristili, ovdje se susrećemo s osnovnim poduzetničkim znanjima. Također bih htjela naglasiti to da su grupe studenata manje, što otvara prostor da se profesori bolje povežu s nama. Upravo stoga, veća je vjerojatnost da će se profesor više posvetiti studentima i da svaki student ima veće mogućnosti napredovanja.


  Zašto upisati Visoku Školu?

Zato što Visoka škola Zrinski svojim programima već od prve godine studija svoje polaznike priprema za osnivanje i vođenje vlastitog poduzeća.

  Kontakt ispitnog centra:
  PROMETRIC

Selska cesta 119, 10 110 Zagreb

Tel: +385 1 400 40 92
E-pošta: nikolina.ziljak@zrinski.org

  Kontaktirajte nas:
  Visoka škola Nikola Šubić Zrinski

Selska cesta 119, 10 110 Zagreb

Tel: + 385 1 36 47 099
E-pošta: nikola@zrinski.org