Proglašeni pobjednici – budući poduzetnici na velikom regionalnom natjecanju Poslovni izazov Zapadnog Balkana!

Proglašeni pobjednici – budući poduzetnici na velikom regionalnom natjecanju Poslovni izazov Zapadnog Balkana!

 

Pobjednici natjecanja Poslovni izazov zapadnog Balkana - tim br. 17!!!

 

Tarik Jašarević (Tuzla - Mješovita srednja hemijska škola)

Laura Rimac (Zagreb - Prehrambeno-tehnološka škola)

Sofija Deda (Podgorica - Gimnazija "25. maj")

Kadir Hodžić (Sjenica - Gimnazija "Jezdimir Lovrić")

 

Mentor tima: Jovana Jocić, Ernst & Young EY Careers

 

Na velikom finalnom regionalnom natjecanju učenika srednjih škola kojim razvijaju svoje poduzetničke potencijale i afinitete Poslovni izazov Zapadnog Balkana u organizaciji Junior Achievementa koje se održalo od 22. do 24. travnja ove godine u Beogradu, Hrvatsku su predstavljali dvadeset srednjoškolaca.

Cilj ovog značajnog natjecanja jugoistočne Europe svakako je podizanje svijesti o važnosti i značaju poduzetništva kao poslovne aktivnosti, kako bi mnogi mladi ljudi nakon obrazovanja imali dovoljno znanja, stručnosti i volje otvarati vlastite tvrtke i obrte, umjesto često dugotrajne potrage za poslom u struci.

Cijeli projekt Poslovnog izazova, kojeg u Hrvatskoj kao jedan od organizatora vodi Visoka škola Nikola Šubić Zrinski iz Zagreba, uz udrugu Inicijativa, usmjeren je probuditi poduzetnike u učenika srednjih škola, a imajući u vidu da se o poduzetništvu ne uči u hrvatskim osnovnim školama, a tek su rijetki primjeri srednjoškolskih i fakultetskih institucija koje imaju u svojim programima sadržaje posvećenje poduzetništvu.

 

Na zahtjevnom natjecanju u Beogradu, buduće poduzetničke snage iz Hrvatske predstavljale su, među ostalima, i pobjednice državnog natjecanja Poslovni izazov održanog krajem ožujka ove godine. Pobjedu su na nacionalnom natjecanju odnijele „Vremenske putnice“, učenice Srednje škole Vrbovec Monika Perolić, Veronika Đuranec i Ines Kuzmek, uz mentoricu profesoricu Veroniku Sorić predstavljajući obrt proizvodnje piva od meda.

Pobjednice su osvojile vrijednu nagradu – trogodišnju školarinu stručnog studija Ekonomija poduzetništva na Visokoj školi Nikola Šubić Zrinski. Svojom poslovnom idejom izborile su plasman na regionalno natjecanje zajedno s još 17 srednjoškolaca iz cijele zemlje i time brane boje Hrvatske u borbi za najbolje poduzetničke ideje i poslovne planove u regiji na natjecanju Poslovni izazov Zapadnog Balkana.

 

Čestitamo svim natjecateljima, ali prije svega našoj Lauri Rimac iz Zagreba koja je bila dio pobjedničkog tima!

 

Veselimo se sljedećem Poslovnom izazovu!


  Zašto upisati Visoku Školu?

Zato što Visoka škola Zrinski svojim programima već od prve godine studija svoje polaznike priprema za osnivanje i vođenje vlastitog poduzeća.

  Kontakt ispitnog centra:
  PROMETRIC

Selska cesta 119, 10 110 Zagreb

Tel: +385 1 400 40 92
E-pošta: nikolina.ziljak@zrinski.org

  Kontaktirajte nas:
  Visoka škola Nikola Šubić Zrinski

Selska cesta 119, 10 110 Zagreb

Tel: + 385 1 36 47 099
E-pošta: nikola@zrinski.org