Radionice u Kutini - "Poslujmo zajedno!"

U Kutini je u tijeku provođenje projekta “Poslujmo zajedno – Doing business together” u sklopu programa Erasmus +. Edukacija spojena mobilnost u sklopu navedenog projekta održava se u prostoru RA MRAV za učenike iz Dimitrovgrada i Kutine pod nazivom „Establishment Mini incubator student cooperatives“.

 

Edukacija ukupno traje 5 dana od (19.- 25.02.) te će se održavati u prostorijama Razvojne agencije Mrav i Osnovne škole Vladimira Vidrića. Partneri projekta Grada Kutine odnosno RA Mrav su OŠ Vladimira Vidrića, zagrebačka Visoka škola Nikola Šubić Zrinski i osnovne škole Lyuben Karavelov i Aleko Konstatinov iz bugarskog grada Dimitrovgrada. Kako nam je rekla Josipa Kos inicijativa dolazi iz Grada Kutine i Razvojne agencije Mrav sukladno potrebi upoznavanja mladih ljudi s poduzetništvom.

 

Na edukaciji sudjeluje 20 učenika i 7 učitelja iz Kutine i Dimitrovgrada. Edukaciju provodi projektni partner Visoka škola Nikola Šubić Zrinski, Razvojna agencija Mrav i Osnovna škola Vladimira Vidrića. O cilju projekta više je rekao prof. Vitomir Tafra iz Visoke škole Nikola Šubić Zrinski, partnera u ovom projektu. „Mi smo napisali priručnik obrazovanja za poduzetništvo za srednje škole i sada ovdje držimo radionice kako bi učenici mogli pokrenuti zadruge u svojim osnovnim ili srednjim školama“, rekao je prof. Tafra.

 

Učenici će u sklopu edukacije upoznati IT alate u poduzetništvu kao što je web stranica i web trgovina učeničke zadruge. Također u suradnji s učiteljima, učenici aktivno sudjeluju na radionicama te izrađuju proizvode koje će plasirati na web trgovinu učeničke zadruge. Na konkretnim primjerima omogućuje im se da se se bolje upoznaju sa stvarnim svijetom poduzetništva. Dojmovi s prvih radionica su odlični, a učenici su tom prilikom osmislili i plasirali svoje prve proizvode.

 

Učenike OŠ Vladimira Vidrića u travnju očekuje uzvratni susret u sklopu projekta „Poslujmo zajedno“ kada će oni otputovati na edukaciju u bugarski grad Dimitrovgrad.


  Zašto upisati Visoku Školu?

Zato što Visoka škola Zrinski svojim programima već od prve godine studija svoje polaznike priprema za osnivanje i vođenje vlastitog poduzeća.

  Kontakt ispitnog centra:
  PROMETRIC

Selska cesta 119, 10 110 Zagreb

Tel: +385 1 400 40 92
E-pošta: nikolina.ziljak@zrinski.org

  Kontaktirajte nas:
  Visoka škola Nikola Šubić Zrinski

Selska cesta 119, 10 110 Zagreb

Tel: + 385 1 36 47 099
E-pošta: nikola@zrinski.org