Proglašeni pobjednici – budući poduzetnici na velikom regionalnom natjecanju Poslovni izazov Zapadnog Balkana!

Proglašeni pobjednici – budući poduzetnici na velikom regionalnom natjecanju Poslovni izazov Zapadnog Balkana!

 

Pobjednici natjecanja Poslovni izazov zapadnog Balkana - tim br. 17!!!

 

Tarik Jašarević (Tuzla - Mješovita srednja hemijska škola)

Laura Rimac (Zagreb - Prehrambeno-tehnološka škola)

Sofija Deda (Podgorica - Gimnazija "25. maj")

Kadir Hodžić (Sjenica - Gimnazija "Jezdimir Lovrić")

 

Mentor tima: Jovana Jocić, Ernst & Young EY Careers

 

Na velikom finalnom regionalnom natjecanju učenika srednjih škola kojim razvijaju svoje poduzetničke potencijale i afinitete Poslovni izazov Zapadnog Balkana u organizaciji Junior Achievementa koje se održalo od 22. do 24. travnja ove godine u Beogradu, Hrvatsku su predstavljali dvadeset srednjoškolaca.

Cilj ovog značajnog natjecanja jugoistočne Europe svakako je podizanje svijesti o važnosti i značaju poduzetništva kao poslovne aktivnosti, kako bi mnogi mladi ljudi nakon obrazovanja imali dovoljno znanja, stručnosti i volje otvarati vlastite tvrtke i obrte, umjesto često dugotrajne potrage za poslom u struci.

Cijeli projekt Poslovnog izazova, kojeg u Hrvatskoj kao jedan od organizatora vodi Visoka škola Nikola Šubić Zrinski iz Zagreba, uz udrugu Inicijativa, usmjeren je probuditi poduzetnike u učenika srednjih škola, a imajući u vidu da se o poduzetništvu ne uči u hrvatskim osnovnim školama, a tek su rijetki primjeri srednjoškolskih i fakultetskih institucija koje imaju u svojim programima sadržaje posvećenje poduzetništvu.

 

Na zahtjevnom natjecanju u Beogradu, buduće poduzetničke snage iz Hrvatske predstavljale su, među ostalima, i pobjednice državnog natjecanja Poslovni izazov održanog krajem ožujka ove godine. Pobjedu su na nacionalnom natjecanju odnijele „Vremenske putnice“, učenice Srednje škole Vrbovec Monika Perolić, Veronika Đuranec i Ines Kuzmek, uz mentoricu profesoricu Veroniku Sorić predstavljajući obrt proizvodnje piva od meda.

Pobjednice su osvojile vrijednu nagradu – trogodišnju školarinu stručnog studija Ekonomija poduzetništva na Visokoj školi Nikola Šubić Zrinski. Svojom poslovnom idejom izborile su plasman na regionalno natjecanje zajedno s još 17 srednjoškolaca iz cijele zemlje i time brane boje Hrvatske u borbi za najbolje poduzetničke ideje i poslovne planove u regiji na natjecanju Poslovni izazov Zapadnog Balkana.

 

Čestitamo svim natjecateljima, ali prije svega našoj Lauri Rimac iz Zagreba koja je bila dio pobjedničkog tima!

 

Veselimo se sljedećem Poslovnom izazovu!

  Galerija
5 4 3 2 1


  Kalendar
 |  4  |  2018
pon uto sri čet pet sub ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

  Zašto upisati Visoku Školu?

Zato što Visoka škola Zrinski svojim programima već od prve godine studija svoje polaznike priprema za osnivanje i vođenje vlastitog poduzeća.

  Kontakt ispitnog centra:
  PROMETRIC

Selska cesta 119, 10 110 Zagreb

Tel: +385 1 400 40 92
E-pošta: nikolina.ziljak@zrinski.org

  Kontaktirajte nas:
  Visoka škola Nikola Šubić Zrinski

Selska cesta 119, 10 110 Zagreb

Tel: + 385 1 36 47 099
E-pošta: nikola@zrinski.org