Održan prvi sastanak projekta „Uvođenje poduzetništva kao međupredmetne teme u srednje škole“ 2018. godine

Održan prvi sastanak projekta „Uvođenje poduzetništva kao međupredmetne teme u srednje škole“

 

U četvrtak, 11. siječnja 2018. godine održan je prvi sastanak projekta Ministarstva znanosti i obrazovanja „Uvođenje poduzetništva kao međupredmetne teme u srednje škole“. Sastanak je održan u Privatnoj Gimnaziji i Ekonomskoj školi Katarina Zrinski u Zagrebu.

Prijavitelj projekta je udruga Inicijativa, s predsjednicom i koordinatoricom projekta gđom. Marijom Mrkonjić.

Na sastanku su sudjelovali i članovi projektnog tima, gosp. Dimitrije Milojević i gosp. Mario Šimunković, kao i predsjednik upravnog vijeća Obrazovne grupe Zrinski, gosp. Vitomir Tafra.

Škole partneri i korisnici projekta, koji su sudjelovali na prvoj projektnoj aktivnosti su PGEŠ Katarina Zrinski i ravnatelj gosp. Dragan Stanković, Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci, s ravnateljem gosp. Matom Vukušićem, tajnicom škole, gđom. Ninom Udovičić i školskom pedagoginjom, gđom. Ines Grbešić, Ekonomska škola Vukovar s ravnateljicom škole, gđom. Mirom Majstorović, Ekonomsko-birotehnička škola Split s gđom. Ivanom Čikeš i Turističko-ugostiteljska škola s gđom. Danijelom Mikulandrom.

Glavni cilj projekta je podizanje i povećanje poduzetničkih kompetencija i aktivnosti kod učenika završnih razreda srednjih škola kroz uvođenje poduzetništva kao među-predmetne teme u srednjoj školi. U sve nastavne predmete partnerskih škola implementirat će se poduzetnički sadržaji koji će biti usvajani kroz nastavni proces pojedinog predmeta.

Ovakav oblik nastave ostvarivat će se kao pilot-projekt u partnerskim školama dok će u PGEŠ Katarina Zrinski biti nastavljena dogradnja i podizanje poduzetničkih vještina kod učenika na još višu razinu. Projekt će se u partnerskim školama, između ostalog, ostvarivati kroz metodu projektne nastave kroz ožujak, travanj i svibanj.

Sve informacije o projektu možete pronaći na stranicama udruge Inicijativa: http://www.udruga-inicijativa.hr/


  Zašto upisati Visoku Školu?

Zato što Visoka škola Zrinski svojim programima već od prve godine studija svoje polaznike priprema za osnivanje i vođenje vlastitog poduzeća.

  Kontakt ispitnog centra:
  PROMETRIC

Selska cesta 119, 10 110 Zagreb

Tel: +385 1 400 40 92
E-pošta: nikolina.ziljak@zrinski.org

  Kontaktirajte nas:
  Visoka škola Nikola Šubić Zrinski

Selska cesta 119, 10 110 Zagreb

Tel: + 385 1 36 47 099
E-pošta: nikola@zrinski.org