Terenska nastava u Vukovaru


Prvi razredi uputili su se 23. svibnja u Vukovar na posljednju, četvrtu terensku nastavu ove školske godine.

Posjetili smo jedinu našu luku na Dunavu, Luku Vukovar d. o. o. Gospodin Zoran Zgunjanin opisao nam je način rada luke i vrste tereta koje se prevoze. Istaknuo je važnost luke za gospodarstvo grada i regije. Nažalost nikakav se teret nije ni ukrcavao ni iskrcavao prilikom našeg posjeta tako da nismo imali priliku vidjeti kako izgleda luka u vrijeme kada pristaju brodovi.

Nakon luke posjetili smo Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata gdje smo odali počast poginulim hrvatskim braniteljima i svim žrtvama rata.

Morali smo se zaustaviti i kod Vodotornja, simbola ratnog Vukovara.

U Memorijalnom muzeju Domovinskog rata pukovnik Mihaljević objasnio nam je tijek i važnost Bitke za Vukovar. Upoznao nas je i s vrstama mina koje su upotrebljavane tijekom rata i njihovim djelovanjem s obzirom na to da miniranih zemljišta još uvijek ima. Objasnio nam je način na koji djeluje ili se aktivira oružje. Malo smo ponovili fiziku, kemiju i geografiju. Zavirili smo u unutrašnjost tenka i oklopnog vozila.

Nakon uzbudljivog prijepodneva i ručka šetnju gradom pokvario nam je pljusak, ali smo ipak uspjeli vidjeti ušće malene crne Vuke u plavi Dunav i Križ posvećen svim žrtvama rata, stari vodotoranj u samom centru grada i valoviti Dunav.  Kalendar
 |  6  |  2018
pon uto sri čet pet sub ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

  O nama

Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski je privatna srednja škola koja suvremenim nastavnim metodama obrazuje mlade poslovne ljude za uspješno uključivanje u poslovni svijet.
Kvalitetu našeg programa i rada potvrđuje i priznaje Vijeće za ekonomsko obrazovanje (CEE) iz SAD.

  Kontaktirajte nas:
  Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski

Selska cesta 119, 10 110 Zagreb

Tel : + 385 1 36 95 588
E-pošta : katarina@zrinski.org