Terenska nastava u Pazin i Opatiju


U petak, 25. svibnja 2018. godine, krenuli smo na treću terensku nastavu u Pazin i Opatiju. U Pazinu smo se podijelili u dvije grupe. Ekonomki smjer (1.a, 2.a, 3.a i 3.c) je u pratnji profesora Vukelje i profesorice Stanković posjetio tvrtku Kamen d.d. koja se bavi eksploatacijom, preradom i primjenom arhitektonsko-građevinskog kamena. Gospodin Sergej Zvocak upoznao je učenike s vrstama kamena i suvremenim načinom obrade. Učenici su razgledali izložbeni prostor gdje su mogli vidjeti i finalne proizvode tvrtke. Zanimao ih je i način poslovanja tvrtke kao i problemi s kojima se tvrtka susreće na tržištu.

Gimnazijalci (1.b, 2.b, 3.b) su, u pratnji profesora Nikolaševića i profesorica Boroša Kokić i Kvasina, posjetili Etnografski muzej Istre koji je smješten u srednjovjekovnom Kaštelu iznad Pazinske jame. Prije ulaska u Muzej učenike je oduševio pogled na taj krški ponor. U Muzeju su učenici razgledali uporabne predmete istarskog sela, od prapovijesti do današnjih dana. Najveće su zanimanje učenika privukle stare novčanice, medalje, oružje, kamere i srednjovjekovna tamnica sa spravama za mučenje.

Nakon kratke šetnje do hotela Lovac i zajedničkog ručka, uputili smo se do bajne Opatije. Uživali smo u suncu i šetnji uz more.

Teško je bilo ostaviti more i vratiti se u Zagreb.


  O nama

Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski je privatna srednja škola koja suvremenim nastavnim metodama obrazuje mlade poslovne ljude za uspješno uključivanje u poslovni svijet.
Kvalitetu našeg programa i rada potvrđuje i priznaje Vijeće za ekonomsko obrazovanje (CEE) iz SAD.

  Kontaktirajte nas:
  Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski

Selska cesta 119, 10 110 Zagreb

Tel : + 385 1 36 95 588
E-pošta : katarina@zrinski.org