Terenska nastava na Krku


U petak, 29. rujna 2018. godine, naši gimnazijalci su se u pratnji profesora uputili na prvu terensku nastavu ove školske godine.

Prvo smo posjetili grad Omišalj na otoku Krku i poznatu tvrku JANAF. Tamo nas je s gostoprimstvom dočekao zamjenik upravitelja i u konferencijskoj sali objasnio rad i važnost tvrtke. U sigurnosnoj sobi nam je pokazao način prenošenja nafte u spremnike i istovar nafte iz tankera. Nakon toga smo busom obišli spremišta nafte i izbliza vidjeli pristanište za tankere. Kada smo završili s razgledavanjem JANAF-a, otišli smo na ručak gdje su naši učenici dobili slobodno vrijeme.

Nakon malog odmora, uputili smo se u Jurandvor gdje smo posjetili crkvu sv. Lucije. Tamo smo s veseljem slušali predavanje o Bašćanskoj ploči i njezinoj važnosti u hrvatskoj povijesti i kulturi. Poslije razgledavanja crkve i replike Bašćanske ploče, otišli smo do grada Baške gdje smo popili kavicu, smočili nožice i, s tugom što je izlet tako kratko trajao, krenuli nazad u Zagreb.


  O nama

Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski je privatna srednja škola koja suvremenim nastavnim metodama obrazuje mlade poslovne ljude za uspješno uključivanje u poslovni svijet.
Kvalitetu našeg programa i rada potvrđuje i priznaje Vijeće za ekonomsko obrazovanje (CEE) iz SAD.

  Kontaktirajte nas:
  Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski

Selska cesta 119, 10 110 Zagreb

Tel : + 385 1 36 95 588
E-pošta : katarina@zrinski.org