Proslavili smo 21 godinu uspješnog rada


Prigodnim programom održanim u Maloj dvorani KD Vatroslav Lisinski, Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski, u četvrtak 10. svibnja, obilježila je 21 godinu postojanja i djelovanja. Kroz program su okupljene vodili ovogodišnji maturanti, Ema Olama i Dominik Tufekčić. Prisjetili smo se brojnih aktivnosti, projekata i inicijativa Škole te koliko smo napredovali od svoga osnutka 1997. godine. Osim poboljšanja uvjeta rada, poboljšala se i kvaliteta nastave što je prepoznao i Zavod za školstvo kada je 2000. godine predao zahtjev za izradu nastavnog plana i programa predmeta Poslovanje vježbeničkih tvrtki koji je od tada obavezni predmet u državnim ekonomskim školama. Ravnatelj Stanković rado se prisjetio bivših učenika koji su danas mahom uspješni ljudi, a neki od njih svoje su vježbeničke tvrtke pretvorili u prava poduzeća kojima uspješno posluju.

Tradicionalno, obilježavanje Dana škole prilika je učenicima prvih razreda da prezentacijom svoje Vježbeničke tvrtke održe svoj prvi javni nastup. Svi su uspješno pobijedili tremu te im je na kraju programa uručeno rješenje o upisu njihove tvrtke u registar vježbeničkih tvrtki.

Dodijeljene su i nagrade najboljim sportašima (Karla Hebel i Karlo Althaller), volonterima (Claudia Belić) te učenicima (Leon Žužić, Silvestar Kvesić, Laura Dimitrov, Tesa Popović i Ante Šarić) koji su osobito doprinijeli školi. Gospodin Vitomir Tafra osobno je uručio zahvalnice djelatnicima koji su zaposleni u Školi dugi niz godina (Sandra Orošić Jukić i Danijela Galić), a svečani govor održala je gospođa Katarina Milković, pomoćnica pročelnika za odgoj i obrazovanje Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba.

Svojim virtuoznim gitarističkim nastupom zabavili su nas učenici Maks Bruno Hercigonja i Leo Sabol Valenčak. Talentirani glumci dramske skupine izvedbom predstave Scena 21 na zanimljiv su način približili publici pojedinosti kazališnog života interpretacijom dijela dramskog teksta Kazališni život Pavla Pavličića. Osim njih, imali smo priliku vidjeti i umjetnički nastup recitatora (Gabriel Beloša, Leon Žužić, Dora Jurković, Andrija Janović i Tesa Popović), a na samom kraju, učenik Fran Jušinski je sa svojom plesnom partnericom Leticijom Čibarić osvojio prisutne akrobatskim rock 'n' rollom.

Po završetka službenog dijela programa, održana je izložba fotografija kojom smo se prisjetili 21 godine tradicije. Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski još je u cvijetu mladosti i nadamo se da će se kroz godine koje su pred njom nastaviti razvijati u ovom pozitivnom smjeru.  Kalendar
 |  5  |  2019
pon uto sri čet pet sub ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

  O nama

Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski je privatna srednja škola koja suvremenim nastavnim metodama obrazuje mlade poslovne ljude za uspješno uključivanje u poslovni svijet.
Kvalitetu našeg programa i rada potvrđuje i priznaje Vijeće za ekonomsko obrazovanje (CEE) iz SAD.

  Kontaktirajte nas:
  Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski

Selska cesta 119, 10 110 Zagreb

Tel : + 385 1 36 95 588
E-pošta : katarina@zrinski.org