DAN I NOĆ NA PMF-u


Učenici naše škole obišli su u petak, 5. travnja, Dane otvorenih vrata Prirodoslovno-matematičkog fakulteta. Posjetili su Matematički odsjek u pratnji profesorice Tee Amižić, koja je donedavno i sama bila studentica spomenutog Odsjeka. Nekolicina gimnazijalaca sudjelovala je na informativnom predavanju Nikoline Lončar – Vedska matematika. Diplomantica Lončar prikazala je zanimljiv način računanja kojem nas uče drevni indijski spisi – Vede. Velikom broju srednjoškolaca koji su se odazvali na predavanje demonstrirala je kako na brži način pomnožiti dva broja, kvadrirati broj ili faktorizirati kvadratni trinom.

Osim predavanja, učenici su obišli i niz interaktivnih radionica. Okušali su se u programiranju, upravljanju dronom, origamiju, programiranju robota, kriptografiji i mnogim drugim aktivnostima. U prostorijama Odsjeka bila je postavljena i matematička izložba, sastavljena od brojnih matematičkih pokusa, demonstracija i igara.

Nešto opuštenijim krajem radnog tjedna, iz prve smo ruke saznali kako izgleda studentski život na vodećem prirodoslovno-matematičkom centru u državi. Iako većina ljudi matematiku doživljava kao nešto apstraktno, uvjerili smo se da ona nije toliko komplicirana koliko se na prvi pogled čini. Dapače, može biti vrlo zanimljiva. Neki od posjetitelja možda će se već najesen vratiti u klupe PMF-a, ali u nešto drugačijoj ulozi.

  Galerija
Programiranje robota


  Kalendar
 |  9  |  2019
pon uto sri čet pet sub ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

  O nama

Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski je privatna srednja škola koja suvremenim nastavnim metodama obrazuje mlade poslovne ljude za uspješno uključivanje u poslovni svijet.
Kvalitetu našeg programa i rada potvrđuje i priznaje Vijeće za ekonomsko obrazovanje (CEE) iz SAD.

  Kontaktirajte nas:
  Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski

Selska cesta 119, 10 110 Zagreb

Tel : + 385 1 36 95 588
E-pošta : katarina@zrinski.org