Posjetili smo punionicu vode u Svetoj Jani i Rastoke


Učenici drugih i četvrtih razreda, u pratnji nastavnika Dragana Stankovića, Katarine Turčinov, Vedrane Šimunić, Bernarde Lukić te pedagoginje Andreje Rast, uputili su se u utorak, 11. travnja 2017., na terensku nastavu.

Prvo smo posjetili malo pitoreskno selo Sveta Jana u kojem se nalazi punionica vode Jana. Ispred punionice dočekao nas je gospodin Brkljačić koji je učenike proveo pogonom kako bi mogli vidjeti na koji se način proizvode sve vrste vode Jana s okusom i aromom. Jana se inače nalazi u bazenu čija dubina seže i do 3000 metara, a crpi se iz arteškog bunara s dubine od 800 metara. Zbog dubine s koje se crpi i slojeva mineralnih stijena možemo reći da je izvor hidrogeološki zaštićen od bilo kakvog onečišćenja. Nakon što smo se kratko osvježili Jana proizvodima, postavili nekoliko dodatnih pitanja i zahvalili gospodinu Brkljačiću, krenuli smo dalje na put prema Slunju. Poslije ukusnog ručka u Slunju uputili smo se u razgledavanje Rastoka poznatih i kao „Male Plitvice“. Biser Slunja, Rastoke, nastale su igrom prirode koja zelenomodre vode Slunjčice prelijeva preko sedrenih stijena u Koranu stvarajući pritom mnoštvo slapova, brzaca, mali jezera i kaskada. U proljeće su Rastoke obilno bogate vodom, slapovima, kapljicama, prvim zelenim listićima, jaglacima, ljubičicama i visibabama te mnogim drugim biljnim svijetom. Učenici su uživali u bogatoj i raskošnoj prirodi tako da smo se svi zadovoljni i puni dojmova u popodnevnim satima uputili prema Zagrebu.


  O nama

Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski je privatna srednja škola koja suvremenim nastavnim metodama obrazuje mlade poslovne ljude za uspješno uključivanje u poslovni svijet.
Kvalitetu našeg programa i rada potvrđuje i priznaje Vijeće za ekonomsko obrazovanje (CEE) iz SAD.

  Kontaktirajte nas:
  Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski

Selska cesta 119, 10 110 Zagreb

Tel : + 385 1 36 95 588
E-pošta : katarina@zrinski.org