Advent u Beču


U ovo predblagdansko vrijeme, u ranojutarnjim satima, učenici naše škole u pratnji profesorice Bernarde Lukić uputili su se u Beč. Tamo smo stigli u popodnevnim satima i odmah krenuli u obilazak ove kulturne prijestolnice. Zaputili smo se u božićno selo i na sajam na Trgu Marije Terezije gdje smo mogli vidjeti tradicionalne rukotvorine i naći savršene poklone. Nastavili smo razgledavati znamenitosti, okićene ulice i trgove te iskoristili slobodno vrijeme za shopping. Zatim smo se uputili na jedan od najposjećenijih sajmova ispred Gradske vijećnice (Rathausplatz) gdje vlada prava predbožićna atmosfera, a miris kuhanog vina, božićnih kolača i tradicionalnih specijaliteta širio se na sve strane. Nakon ovog blještavila uputili smo se u hotel na noćenje.

Drugi dan uputili smo se u dvorac Schönbrunn, bivši ljetnikovac carske obitelji, jedan od najimpresivnijih baroknih palača. Tamo smo također uživali na sajmu u tradicionalnim proizvodima i austrijskim kulinarskim specijalitetima. Puni dojmova vratili smo se u Zagreb u kasnim večernjim satima.

  Galerija
Ispred dvorca Schönbrunn Dvorac Schönbrunn Učenici s profesoricom Lukić Ispred sajma (Rathausplatz) Katedrala u središtu Beča


  Kalendar
 |  2  |  2018
pon uto sri čet pet sub ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

  O nama

Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski je privatna srednja škola koja suvremenim nastavnim metodama obrazuje mlade poslovne ljude za uspješno uključivanje u poslovni svijet.
Kvalitetu našeg programa i rada potvrđuje i priznaje Vijeće za ekonomsko obrazovanje (CEE) iz SAD.

  Kontaktirajte nas:
  Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski

Selska cesta 119, 10 110 Zagreb

Tel : + 385 1 36 95 588
E-pošta : katarina@zrinski.org