Sportski uspjesi našeg učenika!

Luka Đerek još je jedan uspješan sportaš koji pohađa našu školu. Bavi se već sedam godina hokejom, dinamičnim i atraktivnim sportom koji zahtijeva iznimnu fizičku spremu, upornost i ustrajnost.

Luka nam je potvrdio da se uz puno rada, truda i volje postižu vrhunski rezultati. Standardni je igrač juniorske momčadi KHL Mladost koja ima vrlo zapažene rezultate, trostruki su prvaci države.

Pitali smo Luku što ga veseli u ovom sportu.

Najviše me veseli što je hokej timski sport i što razvijam timski i natjecateljski duh te putovanja na kojima sam upoznao puno zanimljivih ljudi.

Što te potaknulo da se baviš hokejom?

Kao mali bio sam boležljiv pa mi je doktorica savjetovala da se bavim baš ovim sportom jer je u istoj situaciji bio njezin sin. Hokej mi je omogućio razviti sve motoričke sposobnosti, od brzine, koordinacije, fleksibilnosti, snage, ravnoteže i preciznosti.

Koliko teži oprema koju hokejaši nose?

Oprema je teška oko 10 kilograma, sastoji se od nekih osnovnih stvari kao što su klizaljke, kaciga, rukavice, palica, ali i velikog broja štitnika zbog neizbježnih fizičkih kontakata.

Zahtijeva li profesionalno bavljenje sportom puno odricanja?

Zahtijeva jako puno odricanja, imam vrlo malo slobodnog vremena koje obično koristim za odmor i učenje, ali se sve stigne uz dobru organizaciju.

Uzor mu je Borna Rendulić jer je prvi hrvatski hokejaš koji je igrao u najjačoj hokejaškoj ligi na svijetu što je i Lukina najveća želja. U travnju s momčadi putuje na svjetsko prvenstvo u Ganguengu u Sjevernoj Koreji. Želimo mu puno uspjeha i dobar rezultat te ostvarenje najveće želje.


  O nama

Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski je privatna srednja škola koja suvremenim nastavnim metodama obrazuje mlade poslovne ljude za uspješno uključivanje u poslovni svijet.
Kvalitetu našeg programa i rada potvrđuje i priznaje Vijeće za ekonomsko obrazovanje (CEE) iz SAD.

  Kontaktirajte nas:
  Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski

Selska cesta 119, 10 110 Zagreb

Tel : + 385 1 36 95 588
E-pošta : katarina@zrinski.org