Sportski uspjesi naše učenice!


Marta Kostelić, uzorna i perspektivna učenica prvog razreda Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski, potvrđuje da je moguće nizati vrhunske sportske rezultate i biti odlična učenica. Marta se bavi veslanjem tri godine, a posebno je u ovom sportu veseli boravak na otvorenom.

U ovom kratkom vremenu ima vrlo zapažene rezultate, a kategorizirao ju je i Hrvatski olimpijski odbor. Prvakinja je Hrvatske u četvercu na pariće za 2015. i 2016. godinu. Omiljena joj je disciplina samac gdje također ima prvo mjesto i zlatnu medalju.

Pitali smo Martu što ju je potaknulo da se bavi veslanjem.

Moji roditelji i stric bavili su se veslanjem pa mogu reći da je to bilo genetski predodređeno.

Tko ti je uzor u sportu?

Imam ih više, ali mi je najveći uzor Damir Martin. Njegova veslačka karijera ima uspona i padova, ali on nije odustao i njegov trud se isplatio. Kada mi je teško, sjetim se kako mu je olimpijsko zlato izmaklo za 0,007 sekundi i to mi je dokaz da se svaki zaveslaj isplati i da riječ odustajanje ne smije postojati u mojem rječniku.

Kakav je osjećaj pred utrku dugu 2 km u samcu?

Uvijek imam tremu i posebnu vrstu nelagode prije starta, no kada utrka krene sve zaboravim i samo veslam. Kad je teško, mislim kako moram još brže, više i snažnije povući.

Što bi izdvojila kao prednost bavljenja sportom?

Zahvaljujući veslanju upoznala sam puno zanimljivih ljudi i vidjela mjesta koja vjerojatno ne bih posjetila da se ne bavim sportom. Naučila sam (i još uvijek učim) da nikada ne treba odustati, čak ni kad je teško i da nije sramota izgubiti.

Marti je najveća želja ući u reprezentaciju i jednog dana nastupiti na Olimpijskim igrama. Vjerujemo da će joj se želja ostvariti s obzirom na to da slijedi olimpijski moto Citius, altius, fortius! — Brže, više, snažnije!

  Galerija
Osvojena medalja Marta spremna za utrku Marta ponosno nosi medalju


  Kalendar
 |  6  |  2018
pon uto sri čet pet sub ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

  O nama

Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski je privatna srednja škola koja suvremenim nastavnim metodama obrazuje mlade poslovne ljude za uspješno uključivanje u poslovni svijet.
Kvalitetu našeg programa i rada potvrđuje i priznaje Vijeće za ekonomsko obrazovanje (CEE) iz SAD.

  Kontaktirajte nas:
  Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski

Selska cesta 119, 10 110 Zagreb

Tel : + 385 1 36 95 588
E-pošta : katarina@zrinski.org