Učenici Katarine Zrinski za štićenike Caritasa!


U Caritasovoj Kući za smještaj djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi Trešnjevka u srijedu, 26. travnja, upriličen je program primopredaje donacija prikupljenih ovogodišnjim humanitarnim projektom „Poduzetni za Uskrs“ kojeg je petu godinu zaredom provela Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski.

U pratnji voditeljice nastave Katice Srbić i pedagoginje Andreje Rast, učenike Filipa Katavića, Luciju Pervan, Dinu Lucarića, Silvestra Kvesića, Ivana Jurčevića, Roka Đukića-Radulića, Ivana Senjaka, Luku Đereka i Laru Jelaković u Kući Trešnjevka dočekale su uvijek dobro raspoložene voditeljica Kuće Ivanka Delač te gospođa Daniela Bukvić, koja nam je ukratko prenijela kojim se sve aktivnostima bavi Caritas Zagrebačke nadbiskupije. Dojmile su nas se mnogobrojne i raznolike aktivnosti kojima Caritas pomaže potrebitima.

U toplom ozračju Kuće u ime nositelja projekta „Poduzetni za Uskrs“ donaciju je predala voditeljica nastave PGEŠ Katarina Zrinski Katica Srbić, a u ime Caritasa Zagrebačke nadbiskupije donaciju je preuzela voditeljica Kuće Ivanka Delač.

Voditeljica Kuće zahvalila je na donaciji u ime korisnika Kuće, najavivši da će ova sredstva biti namijenjena za unapređivanje kvalitete života štićenika te je nazočne podrobnije upoznala s radom Kuće.

Voditeljica nastave PGEŠ Katarina Zrinski, gospođa Katica Srbić zahvalila je domaćicama na gostoprimstvu, pohvalila njihov hvalevrijedan trud i naglasila kako već planiramo sljedeće akcije kojima želimo uključiti što više sudionika te osvijestiti potrebu za pomaganjem onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Odlaskom u Kuću našim je učenicima omogućeno upoznavanje i druženje sa štićenicima koji su izrazito društveni i otvoreni. U neformalnom druženju učenici i štićenici Kuće imali su priliku zajedno sudjelovati na zanimljivoj kreativnoj radionici pod vodstvom odgajateljice Ane Blažević, koja naglašava važnost suradnje i timskog djelovanja u svakodnevnom životu.


  O nama

Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski je privatna srednja škola koja suvremenim nastavnim metodama obrazuje mlade poslovne ljude za uspješno uključivanje u poslovni svijet.
Kvalitetu našeg programa i rada potvrđuje i priznaje Vijeće za ekonomsko obrazovanje (CEE) iz SAD.

  Kontaktirajte nas:
  Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski

Selska cesta 119, 10 110 Zagreb

Tel : + 385 1 36 95 588
E-pošta : katarina@zrinski.org