Održana završna konferencija projekta "Međupredmetna tema poduzetništvo u srednjim školama"

Završna konferencija projekta „Međupredmetna tema poduzetništvo u srednjim školama“ održana je 29. kolovoza 2017. godine u prostorijama Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski, u Zagrebu s početkom u 11:30 sati.

Projekt „Međupredmetna tema poduzetništvo u srednjim školama" odobren je krajem 2016. godine kada je potpisan Ugovor s Ministarstvom znanosti i obrazovanja. Prijavitelj projekta i potpisnik Ugovora je Udruga Inicijativa koja je s Privatnom gimnazijom i ekonomskom školom Katarina Zrinski, Srednjom strukovnom školom Vinkovci, Gimnazijom Nova Gradiška te Srednjom školom Bartula Kašića s otoka Paga radila na provedbi projekta proteklih 8 mjeseci.

Glavni je cilj projekta podizanje i povećanje poduzetničkih kompetencija i aktivnosti kod učenika završnih razreda srednjih škola uvođenjem poduzetništva kao međupredmetne teme u srednjoj školi. U sve nastavne predmete partnerskih škola implementirali su se poduzetnički sadržaji koji će biti usvajani tijekom nadolazećih školskih godina u nastavnim procesima pojedinih predmeta.

Projekt je prema planu koordinatora odrađen preko 7 aktivnosti:

0. Prvi projektni sastanak

1. Istraživanje u partner školama

2. Analiza rezultata ankete

3. Definiranje međupredmetnih tema po predmetima

4. Eksperimentalna nastava u partner školi

5. Post eksperimentalna analiza

6. Izrada i tisak publikacije za srednje škole "Međupredmetni sadržaji poduzetništva"

7. Organizacija i provedba završne konferencije

Nakon provedene analize učeničkih i nastavničkih kompetencija, a temeljem dobivenih rezultata, izrađen je Priručnik za učenike i nastavnike kojim su se objedinili svi poduzetnički sadržaji u srednjim školama te poduzetništvo kao međupredmetna tema.

Uvodnu riječ i pozdrav okupljenim partnerima na projektu i suradnicima koji su doprinijeli provedbi projekta održao je prof. Dragan Stanković, ravnatelj Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski. Nakon uvodnog pozdrava uslijedila je završna konferencija na kojoj su predstavljene provedene aktivnosti projekta, kao i sadržaj međupredmetnih tema te proces prema kojem su tekle aktivnosti. Aktivnosti projekta predstavila je gđa Marija Mrkonjić, ispred udruge Inicijativa. Na konferenciji je predstavljen i priručnih za učenike i nastavnike kojim je objedinjen sadržaj radionica i tema potrebnih za razumijevanje i primjenu poduzetništva kao međupredmetne teme u srednjim školama, koji je predstavio prof. Vitomir Tafra, autor priručnika.

Završnom konferencijom službeno je završen projekt „Međupredmetna tema poduzetništvo u srednjim školama", ali se aktivnosti i uvođenje poduzetništva, prije svega u partnerskim školama, nastavlja i po završetku projekta.

  O nama

Obrazovna grupa Zrinski razvija cjeloživotno učenje za poduzetništvo.

  Kontaktirajte nas:
  Obrazovna grupa Zrinski

Selska cesta 119, 10 110 Zagreb

Tel : + 385 0800 442 442
E-pošta : grupa@zrinski.org